Ajankohtaista

Aloite: Painotettu luokka Yrittäjyys Porvoon yläkouluun

Suomen ja Porvoon kasvu on yrityksissä ja tarvitsemme lisää yrittäjiä.

Porvoolaiset kuudes- ja yhdeksäsluokkalaiset ovat osallistuneet viimeiset kolme vuotta Yrityskylä vierailulle ja suomenkielinen koulutusjaosto päätti keväällä, että Yrityskylä sopimusta tultaisiin jatkamaan vuosiksi 2024-27. Toimintaa on arvioitu palautekyselyin ja kokemukset Yrityskylä toiminnasta vuosina 2021-23 ovat olleet hyvät niin oppilaiden kuin opettajien näkökulmasta.

Yrittäjyyteen painotetussa opiskelussa on 7.-9. Luokilla muutama tunti viikossa opetusta, jolla edistetään oppilaiden kiinnostusta ja myönteistä asennetta työelämää ja yrittäjyyttä kohtaan sekä vahvistetaan siihen liittyvää tietopohjaa. Oppilaat oppisivat tuntemaan Porvoon elinkeinoelämää ja sen erityispiirteitä. Tunneilla harjoitellaan erilaisia projekteja, jotka opettavat mm. ottamaan riskejä, vastuunkantoa, epäonnistumista ja sinnikkyyttä.

Painotettuja Yrittäjyysluokkia on muun muassa Mäntsälässä, Porissa, Kouvolassa ja Äänekoskella. Tällä hetkellä Porvoossa Pääskytien yläkoulussa on liikuntapainotteinen luokka, joten näin luontevaa olisi, että yrittäjyysluokka sijoitettaisiin Linnajoen yläkouluun.

Hilkka-Leena Orava

Lisäksi aloitetta kannattavat:
Jarmo Grönman
Nea Hjelt
Seppo Ijäs
Juha Kittilä
Silja Metsola
Janne Ranta
Jere Riikonen
Nina Uski
Markku Välimäki
Jorma Wiitakorpi

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *