Aloitteet

Valtuustoaloite: Nuorten työllistymisen tukemiseen nuorisotyöseteli

Porvoossa 8.9.2021.

Aloitteen innostajana on Kristiinankaupunki, jossa kesätyöseteliä laajennettiin niin että nuorten työllistämisen tukea voi hakea pitkin kalenterivuotta.

Nuorisotyöseteli edistää porvoolaisten nuorten työllisyyttä, ja he saavat tärkeää työkokemusta sekä työnantajat mahdollisia tulevaisuuden työntekijöitä yritykseensä.
Nuorille kaikki erilaiset työkokemukset ovat tärkeitä tulevaisuuden kannalta. Nuorisotyöseteli kannustaa niin yrityksiä kuin nuoria jatkuvaan työllistymiseen, ja madaltaa kynnystä hakea töitä. Monelle nuorelle työnhaku voi olla haastavaa hakeutua töihin vaikkapa haluamalleen alalle. Myös mahdollinen tulevaisuuden ammatti löytyy kokeilujen kautta.


Ohessa esimerkkinä Kristiinankaupungin nuorisotyösetelistä lisätietoa:
– Nuorisotyöseteli on arvoltaan 3 euroa nuorisotyötuntia kohti.
– Nuorelle myönnetään vain yksi seteli kalenterivuotta kohti. Nuorisotyöseteliä voi anoa myös työnantaja, jolle voidaan myöntää useita seteleitä samana vuonna.
– Nuorisotyöseteliä on mahdollista anoa jatkuvasti. Seteliin lasketaan hakukuukautena ja sen jälkeen kuluvan kalenterivuoden loppuun saakka toteutuneet nuorisotyötunnit.
– Nuorisotyöseteli myönnetään nuorille ja koskee nuoria, jotka kuluvana vuonna täyttävät 15 vuotta, mutta ovat alle 25 vuotta, ja joiden kotikunta on Kristiinankaupunki

Työnantaja voi enimmillään saada tukea 90 työtunnilta nuoren työnantajalle jättämää nuorisotyöseteliä kohti. Tämän lisäksi työnantaja voi itse anomallaan nuorisotyösetelillä saada tukea saman nuoren tekemältä 90 työtunnilta.


Esitämme yllä mainittua nuorisotyöseteliä Porvooseen 15-25 vuotiaille nuorille. Meillä on mahdollisuus nuorisotyösetelillä aktivoida yrityksiä ottamaan rohkeasti nuoria työmarkkinoille, ja tätä kautta porvoolaiset nuoret saavat tärkeää työkokemusta tulevaisuutta ajatellen.


Nina Uski, KOK
Silja Metsola, KOK

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *